Dag van de Bouw trekt ruim 73.000 bezoekers

De Dag van de Bouw, zaterdag 8 juni 2024, trok ruim 73.000 bezoekers. Op projecten door heel het land is een kijkje achter de bouwhekken gegeven. De opening van de 17e editie, georganiseerd door Koninklijke Bouwend Nederland, vond plaats in de Zuidplaspolder in Zevenhuizen. Samenwerking Croonwolter&dros – Mobilis bouwt daar in opdracht van TenneT TSO B.V. en de regionale netbeheerders Liander en Stedin een nieuw hoogspanningsstation. Met een druk op de knop werd de Dag van de Bouw geopend door onder andere Piet Jan Heijboer (Directievoorzitter Croonwolter&dros), Manon van Beek (CEO TenneT), Arno Visser (Voorzitter Bouwend Nederland) en Ivo Baert (Directeur Mobilis). 

A16 Rotterdam

Croonwolter&dros stelde drie projecten open tijdens de Dag van de Bouw, ook bij de A16 Rotterdam en op het Binnenhof waren bezoekers van harte welkom. In opdracht van Rijkswaterstaat zijn Dura Vermeer, Mobilis TBI, Croonwolter&dros, BESIX NL, Van Oord, Rebel en John Laing samen verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en 20-jarig onderhoud van de A16 Rotterdam. Zo’n 8.000(!) mensen bezochten de Rottemerentunnel en maakten een rondje over het nieuwe viaduct bij het Terbregseplein.

Renovatie Tweede Kamer

Voor de renovatie van het Tweede Kamer-complex op het Binnenhof werken drie TBI-bedrijven samen: J.P. van Eesteren (bouwactiviteiten), Croonwolter&dros (technische installaties) en Nico de Bont (restauratie rijksmonumenten). Ook voor dit project, één van de grootste renovaties in Nederland, was enorm veel belangstelling met 5.000 bezoekers. 

Stuur artikel door