Croonwolter&dros versnelt vitalisering vastgoed met nieuwe partnerships

Toepassingen en diensten van Simaxx, Office App, E-sightmonitoring en Humble Buildings helpen gebouwen slim, vitaal en gezond te maken.

De divisie Utiliteit van Croonwolter&dros breidt haar diensten- en oplossingenportfolio uit door middel van partnerships met Simaxx, Office App, E-sightmonitoring en Humble Buildings. De partners dragen met hun aanbod bij aan het slim, gezond en vitaal maken van gebouwen. De verschillende oplossingen zal Croonwolter&dros inzetten in de advisering en dienstverlening aan relaties rondom het vitaal maken van hun vastgoed.

Ralf Daggers, Smart Buildings Directeur bij Croonwolter&dros, zegt over de partnerships: “Gebouwen ‘verslimmen’ vraagt om een holistische aanpak. Data uit verschillende bronnen maken samen een lerend gebouw, op het gebied van energie, comfort en technisch beheer. Hierbij hebben diverse partijen expertise opgebouwd. Vandaar dat we als Croonwolter&dros een open ecosysteem voorstaan; we zoeken actief naar partners die op deze terreinen een rol kunnen spelen. Onze partners kunnen enorm veel bijdragen aan de prestaties, het comfort en het energieverbruik van gebouwen; belangrijke pijlers voor onze smart buildings aanpak. De grip op die pijlers is te lang verkokerd geweest. De combinatie van data, technieken, systemen, kennis en ervaring van onze partners maakt dat gebouwen ons gaan bieden waarvoor ze bedoeld zijn: een prettig leefklimaat dat zich aanpast aan zijn gebruikers en niet andersom.”

De nieuwe partners van Croonwolter&dros zijn:

eSightMonitoring

Monitort tienduizenden panden op afstand op onnodig energieverbruik. De twee partijen bundelen de zo verzamelde data met de kennis van Croonwolter&dros over energieverbruik in gebouwen in het programma GreenApples. GreenApples is een volledig webbased dashboard waarop energieverkwisting inzichtelijk wordt. De informatie uit slimme meters wordt aangevuld met data uit openbare bronnen, zoals kadastrale gegevens over functie, oppervlakte en bouwjaar van een gebouw. Hieruit zijn concrete besparingsadviezen te distilleren.

Humble Buildings

Humble Buildings bestaat uit een samenwerkingsverband van specialisten in gebouwtechnologie en vastgoedmanagement. Met de tools van Humble Buildings krijgen vastgoedmanagers, facility managers en onderhoudsbedrijven inzicht in risico’s en wettelijke verplichtingen op het gebied van de assets in gebouwen door een volledige inventarisatie. De technische gegevens geven niet alleen inzicht in de huidige status, maar dienen ook als basis van predictive maintenance om defecten en uitval voor te zijn en zo kosten te besparen.

Simaxx

De samenwerking met Simaxx concentreert zich op de domeinen energie, comfort en technisch beheer. Door de samenwerking kan Croonwolter&dros een gebouw continu blijven inregelen, de zogeheten continue commissioning. De software checkt continu de data uit het gebouwbeheersysteem en houdt zo het energieverbruik en installaties in de gaten. Doorlopende controle zorgt voor accurate voorspelling en daarmee het voorkomen van storingen. Historische data helpen daarbij om tot wel twintig procent energie te besparen.

Office App

Als onderdeel van een vitaal gebouw is het belangrijk dat medewerkers een actieve rol spelen. Office App levert engagement-apps waarmee de medewerkers worden ondersteund om actief bij te dragen aan het vitaal gebouw. Ze worden ondersteund door middel van roomfinder apps, op het gebied van persoonlijk comfort en bijvoorbeeld het kunnen zien en beïnvloeden wanneer hun elektrische auto wordt opgeladen. Dit draagt ook weer bij aan een optimale energieplanning.

Stuur artikel door