Croonwolter&dros realiseert aanzienlijke energiebesparing politiebureau Assen

In Assen is het politiebureau recent uitgerust met een warmtepomp geleverd door Croonwolter&dros. Hiermee wordt invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie van de Politie om CO2-uitstoot drastisch te verminderen en de WKO in balans gebracht.

Hoge temperatuurverwarmingsinstallatie

Croonwolter&dros heeft voor het politiebureau in Assen een energiebesparing gerealiseerd door het plaatsen van een warmtepomp in een hoog temperatuur verwarmingssysteem. Nederland staat vol met gebouwen die gebruikmaken van een hoge temperatuurverwarmingsinstallatie. De hoge temperaturen maken de inzet van duurzame energiebronnen een extra uitdaging, maar met de juiste inzichten is het mogelijk duurzame energiebronnen alsnog in te zetten.

Door de ruime ervaring die we van dergelijke installaties hebben, waren we in staat een aanzienlijke energiebesparing en CO2-reductie voor de opdrachtgever te realiseren. De opdrachtgever voldoet hierdoor aan de eigen ambities op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie en tevens aan alle wettelijke verplichtingen. De terugverdientijd van de investering is kleiner dan 5 jaar.

WKO Garant 

Croonwolter&dros is bij het politiebureau Assen en Leeuwarden ook verantwoordelijk voor het beheer van de WKO installatie. Tot voor kort verkeerde de WKO in een onbalans. Het plaatsen van een warmtepomp gaat dit op den duur oplossen. Middels WKO Garant bewaken wij de WKO op ‘energetisch presteren’ en de wettelijke verplichtingen tot en met 2020. De komende jaren wordt de prestatie van de warmtepomp nauwlettend gevolgd en wordt er bijgestuurd indien noodzakelijk. Zo is het politiebureau verzekerd van een goed werkend WKO-systeem met een zo hoog mogelijk rendement. 

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden voor uw organisatie, neemt u dan contact op met Jeroen Janssen, Exploitatiemanager Croonwolter&dros via telefoonnummer 06-1321 9422 of e-mail jeroen.janssen@croonwolterendros.nl

Politiebureau Assen

WKO Garant dashboard

Stuur artikel door