Croonwolter&dros platina lid WCM

Croonwolter&dros kiest voor een upgrade naar platina lid van World Class Maintenance. “Om bij de top van de techniekbedrijven te horen, moet ons onderhoud ook op wereldklasse niveau zijn. Dit kan alleen als we samenwerken over de gehele waardeketen”, aldus Celeste Martens, Manager Maintenance bij Croonwolter&dros voor de divisie Infra.

World Class Maintenance (WCM) is het netwerk voor ‘smart maintenance’ in Nederland met als radicale doelstelling: op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de Nederlandse industrie. Dit doen ze door slimme onderhoudskennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen.

Celeste Martens: “met ons platina lidmaatschap intensiveren we de samenwerking met het WCM netwerk wat ons mooie kansen biedt om nog meer samen te werken over de gehele waardeketen”.

Fieldlab CAMINO

Croonwolter&dros is samen met Rijkswaterstaat, Mobilis, SPIE, BAM, ifm electronic, EnerGQ, C-Cube, Ke-works, Universiteit Twente en World Class Maintenance al langere tijd actief in het Fieldlab CAMINO-project Proeftuin Sluis Eefde. In WCM Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal. De ambitie is om nieuwe manieren van conditiemonitoring en Smart Maintenance te ontwikkelen om daarmee voorspelbaar onderhoud mogelijk te maken. Hierbij zijn al mooie resultaten behaald, zoals het voorkomen van een defecte tandwielkast door het combineren van data. Croonwolter&dros vindt samenwerking met andere partijen essentieel om antwoord te kunnen geven op de uitdagingen die ons te wachten staan, zoals de energietransitie of de grootste vervangings- en renovatieopgave ooit. Celeste Martens licht toe: “Wij geloven erg in wat je geeft, krijg je terug.”

Celeste Martens – Maintenance Manager of the Year

Tijdens de WCM Summer School 2019 gaf Celeste een presentatie rondom de Summer School case Sluis Eefde. Celeste Martens, verkozen tot Maintenance Manager of the Year 2019, gaf op 9 oktober 2018 een keynote presentatie tijdens het WCM Jaarevent Factor Vrouw. Haar presentatie behandelde het optimale vervangingsmoment van installaties bepalen; een onderzoek voor haar master in Operations and Supply Chain Management. Zij vindt dat installaties vaak te vroeg of juist te laat worden vervangen. Celeste Martens: “Bij Croonwolter&dros denken we dat het noodzakelijk is een brug te slaan tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Smart maintenance helpt ons om het onderhoud daadwerkelijk op wereldklasse niveau te krijgen.”

Stuur artikel door