Croonwolter&dros partner van de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit

Op maandag 17 april is Croonwolter&dros partner geworden van de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. De partners zijn bedrijven en organisaties die zich sterk maken voor een leefbaar en bereikbaar Rotterdam en omgeving. Met elkaar vertegenwoordigen de 68 partners meer dan 100.000 medewerkers in de regio. Doel is het verduurzamen van het woon-werk en zakelijk verkeer en het halveren van de CO2-uitstoot in 2030.

Veel alternatieven

Om het woon-werkverkeer en het zakelijk verkeer te verduurzamen zijn er tal van opties: thuiswerken, fietsen, gebruik van deelvervoer, openbaar vervoer of de e-auto. Initiatiefnemer is de gemeente Rotterdam die als werkgever ook deelneemt als partner. Werkgevers die aan de slag gaan worden door uitvoeringsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar (ZHB) ondersteund.

We zijn nu al volop aan de slag met de elektrificatie van ons wagenpark. Daarnaast laten we ons graag inspireren door de duurzame mobiliteitsideeën en -oplossingen van de partners van de Klimaatalliantie.”
Eugene de Roodt, Directeur

Eugène de Roodt is vanuit het directieteam de initiatiefnemer van dit partnerschap. Eugène legt uit:
“Croonwolter&dros is partner geworden omdat we de emissies van onze bedrijfsvoering willen reduceren in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. We zijn nu al volop aan de slag met de elektrificatie van ons wagenpark. Daarnaast laten we ons graag inspireren door de duurzame mobiliteitsideeën en -oplossingen van de partners van de Klimaatalliantie.”

Open mind

De nieuwe partners werden verwelkomd op de Erasmus Universiteit Rotterdam, ook de EUR is partner van de Klimaatalliantie. Gastspreekster Helga van Leur: “Veranderen is niet altijd makkelijk maar als je start met de vraag “Hoe werkt dat?” gaat er een wereld voor je open waarin je allerlei mogelijkheden ziet in plaats van obstakels.” Alle informatie over de Klimaatalliantie en de partners staat hier.

De nieuwe partners bijeen op de Erasmus Universiteit Rotterdam met Paul Greving als afgevaardigde namens Croonwolter&dros

Stuur artikel door