Wij delen graag

Croonwolter&dros ondertekent contract inbouwpakket Genmab

Begin mei zijn, in bijzijn van Jones Lang LaSalle B.V. en Herman de Groot Ingenieurs bv, door Genmab en Croonwolter&dros de contractstukken ondertekend voor de uitvoering van perceel 2 van het inbouwpakket van het nieuwe Genmab R&D Center in Utrecht.

Genmab is een succesvol, beursgenoteerde biotechnologie bedrijf dat menselijke antistoffen maakt en ontwikkelt voor het behandelen van levensbedreigende en uitputtende ziekten. Het bedrijf is een belangrijke wereldspeler op het gebied van nieuwe innovatieve kankermedicijnen.

De opdracht behelst het inbouwpakket voor het door Genmab B.V. ontwikkelde R&D Center, waarvan het casco in mei 2017 gereed is gekomen. Het gebouw is gelegen op het Science Park de Uithof te Utrecht. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen in Utrecht. Om deze reden wordt op de begane grond een Science Cafe geopend waar kennis uitgewisseld kan worden tussen de wetenschappers.

Verbinding

De huisvesting is naar ontwerp van architectenbureau cepezed en beslaat circa 11.250 m2 BVO. Het ontwerp kenmerkt zich door een transparant atrium en het was de uitdrukkelijke wens van Genmab CEO Jan van de Winkel, om ruimten te creëren waar (inter)nationale wetenschappers met elkaar kunnen verbinden.

BREEAM Excellent

Het project kenmerkt zich verder door BREEAM Excellent certificering en een multidisciplinaire aanpak door Croonwolter&dros. Voor dit project werken onze specialisten op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, meet- en regeltechniek en medische gassen nauw met elkaar samen.

De werkzaamheden vangen direct na ondertekening van de contractstukken aan. In oktober 2017 zal het project worden opgeleverd, waarna aansluitend de inhuizing en ingebruikname zal plaatsvinden.

Jan-Cornelis Visser
Commercieel manager

Gemmab, Utrecht

Genmab, Utrecht

Genmab binnen, Utrecht

Stuur artikel door