Croonwolter&dros onderhoudt het Huis voor Brabant

Sinds 1971 huisvest de Provincie Noord-Brabant in het Huis voor Brabant aan de A2. Wie in de buurt is, kan het niet missen; met z’n 103,5 meter hoge toren, opgetrokken uit beton, glas en staal is dit het hoogste gebouw in de wijde omtrek. Croonwolter&dros heeft de opdracht verworven voor het werktuigbouwkundig onderhoud van deze echte 'eye-catcher' en is de komende drie jaar partner voor de provincie.

Het Huis voor Brabant staat voor verbinden en samenwerken. Deze thema’s kwamen ook terug in de aanbesteding van het werktuigbouwkundig onderhoud. De Provincie onderstreepte het belang van het onder meer het behalen van een grotere klanttevredenheid bij gebruikers, medewerkers en bezoekers, een minimale verstoring van het primaire bedrijfsproces en een relatie met de opdrachtnemer gericht op duurzaamheid en de MVO uitgangspunten van de Provincie Noord-Brabant via Social Return.

Schakelen met één partij

Het totale vastgoed van het Huis voor Brabant heeft een bruto vloeroppervlakte van ca. 47.300 m2. Het contract is afgesloten voor de duur van minimaal drie jaar en de monitoring van de onderhoudsafspraken vindt plaats door middel van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s). De afdeling Maincontracting van de Divisie Utiliteit is aanspreekpunt voor het onderhoud, de uitvoering wordt verzorgd vanuit de regiovestiging Zuidoost. Een extra groot voordeel voor de provincie is dat er nu nog maar met één partij wordt geschakeld, waar dat in het verleden rond de 40 lag.

Oud is weer nieuw

Eric Oosterkamp, Manager Commercie: “Onderhoud aan een dergelijk pand is een mooie uitdaging voor ons. Het gebouw is in de vroege jaren zestig van de vorige eeuw ontworpen en toen golden er andere wensen en eisen dan nu. Het pand is vervolgens gerenoveerd en is daardoor weer up to date. Op basis daarvan gaan we met de provincie een samenwerking aan en leveren we onze diensten vanuit een inspanningscontract. Daarbij is afgesproken dat we de conditie van de installaties optimaliseren en de interne kosten helpen naar beneden te brengen. We kijken uit naar de samenwerking.”

Duurzaam MeerJarenOnderhoudsPlan (DMJOP)

De komende weken wordt er samen met de opdrachtgever gekeken naar de invulling van het contract. Dit gebeurt onder andere door een uitgebreide inventarisatie van de installaties. Verbeterpunten worden in overleg met de provincie genoteerd in een Duurzaam MeerjarenOnderhoudsPlan. 

Eric Oosterkamp
Manager Commercie afdeling Maincontracting

Het vaste team bestaande uit collega's van Croonwolter&dros en de Provincie Brabant

Stuur artikel door