Croonwolter&dros moderniseert datanetwerk voor Océ

Als marktleider in haar branche is Océ Technologies in Venlo gespecialiseerd in innovatieve print en document management technologieën. In een bedrijf als deze gaat er veel data over het netwerk en is het essentieel voor de bedrijfs­voering een stabiele netwerkomgeving te hebben. Om dit te garanderen is Croonwolter&dros aan de slag om de netwerkbekabeling te moderniseren.

Croonwolter&dros is al jaren een vaste partner voor Océ. Een vast team medewerkers kent de organisatie goed en werkt momenteel op het terrein van Océ aan de aanleg van de universele netwerkbekabeling in combinatie met voorzieningen zoals kabelwegen en buisleidingen. Dit alles met een blik op de toekomst: naast de werkprocessen zijn onder andere ook de WIFI accesspoints, toegangscontrole en CCTV aansluitingen aangesloten op het netwerk.

Verbinden

Momenteel wordt gewerkt aan de uitbreiding van het Fixed LAN. Dit houdt in dat er 28 glasvezelkabels singlemode en multimode worden aangebracht. De bekabeling tussen de kantoren en productiehallen op het terrein wordt toegepast in een ster- dan wel ringvorm waardoor alle gebouwen met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Om dit te realiseren wordt gebruik gemaakt van een deels bestaand en deels nieuw aangelegd tracé van buizen en trekputten in de grond. Vanuit de buizen worden de glasvezelkabels naar de distributiekasten gelegd, waar deze in nieuwe glasvezelboxen worden afgemonteerd door middel van fusielassen. De totale lengte van de glasvezel verbindingen is ongeveer 10 kilometer!

Realisatie dataruimte  

Naast deze werkzaamheden is Croonwolter&dros gevraagd een dataruimte te realiseren in een van de gebouwen op het terrein. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de ICT afdeling van Océ, omdat er de nodige glasvezelpatches worden aangebracht en belangrijke core en distributielagen worden omgezet. In totaal is de doorlooptijd van het werk zo’n 7 weken.

In een later stadium wordt ter hoogte van de nieuwbouw van het hoofdkantoor de ring onderbroken om ook het nieuwe hoofdkantoor op te nemen in de geüpdatet ring.

Stuur artikel door