Croonwolter&dros krijgt opdracht hightech researchgebouw Matrix VII

Het Matrix Innovation Center in Amsterdam kiest Croonwolter&dros en Züblin voor de realisatie van Matrix VII. Matrix VII wordt een  bedrijfsverzamelgebouw waarin diverse bedrijven die actief  zijn op het gebied van IT, nieuwe media en Life Science een plek zullen vinden. In totaal krijgt het nieuwe gebouw een omvang van ca. 9.200 m2 BVO  bestaande uit kantoorruimte, labruimte en algemene voorzieningen. Het nieuwe onderzoeksgebouw wordt bovendien duurzaam: bij oplevering voldoet Matrix VII aan de BREEAM Very Good eisen.

Trillingsvrij lab

In Matrix VII zal veel onderzoek worden verricht met gebruik van lasers. Hiervoor is het  noodzakelijk dat een deel van de labs worden voorzien van trillingsdempende constructies. Croonwolter&dros heeft een gedegen ervaring met het maken van trillingsarme/-vrije installaties voor laboratoria. Deze expertise, samen met het beste plan van aanpak en beste prijs gaven voor de opdrachtgever de doorslag om voor Croonwolter&dros/Züblin te kiezen. 

Inzet eigen prefab-fabriek

Het E en W deel van de opdracht is 6,3 miljoen euro. Door gebruik te maken van de diensten van onze prefab-fabriek in Amersfoort maken we een kostenbeparing mogelijk, omdat alle techniek in de plafonds plug and play worden aangeleverd. Daarnaast kiezen we ervoor om alle meet- en regeltechniek stekkerbaar aan te leveren. De gekozen prefab-aanpak scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke montagetijd. 

De geplande oplevering is in juli 2018.

Stuur artikel door