Croonwolter&dros en Tarkett bundelen krachten in intelligente zorgtechnologie

Croonwolter&dros en FloorInMotion van Tarkett, wereldmarktleider in vernieuwende oplossingen voor vloerbedekking, gaan een samenwerking aan op het gebied van zorgtechnologie. Beide partijen bieden innovatieve en bewezen zorgtechnologie aan voor de Nederlandse en Europese care markt. Met dit partnership wordt onder andere invulling gegeven aan de vanaf 2018 geldende Europese privacywetgeving.

Open systeem

Croonwolter&dros biedt met CareConnect een open beheerplatform dat een breed scala aan zorgdomotica systemen verbindt, waardoor elke zorginstelling haar eigen toepassingen kan selecteren. Het platform voorziet bovendien via een overzichtelijk dashboard in de benodigde managementinformatie en leefstijlmonitoring.

Verhoging privacy en veiligheid

Erik Fisscher van Croonwolter&dros: “De twee systemen versterken elkaar doordat meldingen van de intelligente vloer bij een zorgverlener moeten uitkomen. CareConnect realiseert deze verbinding.” George Moulakakis van FloorInMotion: “FloorInMotion is voor zorginstellingen een intelligente oplossing om de veiligheid en met name ook de privacy van bewoners te garanderen. Door de integratie van de intelligente vloer met het zorgdomotica systeem CareConnect vermindert het aantal loze meldingen en daarmee ook de werkdruk van zorgmedewerkers. In aanvulling hierop meet het systeem 24/7 de activiteit van een bewoner of patiënt en helpt het zo veranderingen in het gedrag van de bewoner of patiënt waar te nemen. Op die manier kan de instelling echt maatwerk bieden.”

DSV | verzorgd leven

De geïntegreerde zorgoplossing heeft zich al bewezen in een project van
DSV | verzorgd leven. Erik Fisscher: “In drie nieuwe zorgcomplexen van DSV is FloorInMotion geïntegreerd in ons zorgdomotica systeem CareConnect. Door middel van intelligente vloersensoren signaleert de vloer beweging/activiteit. Komt een bewoner bijvoorbeeld ’s nachts uit bed, dan neemt de vloer dit waar. Oriëntatieverlichting in de plint begeleidt de bewoner vervolgens naar de badkamer en terug naar bed. Mocht de bewoner vallen (in woon/slaapkamer of badkamer), dan signaleert de vloer dit ook.

Doordat de vloer is gekoppeld aan CareConnect, gaat automatisch een alarm af op de smartphone van een zorgmedewerker. Die kan een spreek-luisterverbinding met de kamer maken om, zonder dat er camera’s aan te pas komen, te achterhalen wat er aan de hand is. Ook wanneer een bewoner ongewenst de kamer verlaat, signaleert de vloer dit. Een CareConnect halszender bepaalt met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE) waar de bewoner zich bevindt en kan, als dat nodig is, een (buiten)deur sluiten. Ook zonder camera’s is de veiligheid en privacy van de bewoner dus gegarandeerd.”

Vakbeurs Zorg & ICT

Nieuwsgierig geworden naar de werking van de nieuwste zorginnovaties? Van 14 t/m 16 maart is Croonwolter&dros aanwezig tijdens de vakbeurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs. Op onze stand geven wij live demonstraties van FloorInMotion in combinatie met CareConnect. U vindt ons in hal 11, stand A010.

Stuur artikel door