Croonwolter&dros en Mobilis (SC&M) gaat het 380 kV hoogspanningsstation Tilburg bouwen voor TenneT.

Samenwerking Croonwolter&dros en Mobilis (SC&M) gaat het 380 kV hoogspanningsstation Tilburg bouwen voor TenneT. Op 23 mei werd de handtekening onder de overeenkomst gezet.

Marc Lentjes, Project Directeur bij TenneT: “Dit is een belangrijk moment. De vraag naar en het aanbod van duurzame energie neemt toe. Er ontstaan hierdoor knelpunten in het landelijke en regionale elektriciteitsnetwerk. Ook in Noord-Brabant. Met dit station sluiten we duurzaam opgewekte elektriciteit vanuit de Noordzee aan op het landelijke hoogspanningsnetwerk en voorkomen we urgente problemen in de elektriciteitsvoorziening van de regio Tilburg.”

SC&M start eind van dit jaar met de bouw van het hoogspanningsstation. Het station bestaat uit betonfundaties en alle primaire, secundaire en tertiaire installaties. Verder veldhuisjes, een centraal dienstengebouw waarin zich alle techniek voor de aansturing van het station bevindt en drie transformatoren. Deze worden geheel bouwkundig omsloten, zodat het geluid wordt tegengehouden.

Peter van Dam, Divisie Directeur Industrie bij Croonwolter&dros: “Namens SC&M zijn wij er trots op om als Systeem Integrator TenneT te helpen met de enorme opgave die zij heeft in de energietransitie. Wij hebben het volste vertrouwen in een succesvolle realisatie van het 380kV hoogspanningsstation in Tilburg.”

De realisatie van het station is onderdeel van het omvangrijke TenneT EU303 programma, waarin SC&M meerdere projecten op dit moment in uitvoering heeft. Het programma is gericht op het aanpassen, vernieuwen of uitbreiden van 360 hoogspanningsstations de komende 11 jaar.

Op de foto vlnr: Jacco Groen (Divisie Directeur Industrie en Bouw Mobilis), Peter van Dam (Divisie Directeur Industrie Croonwolter&dros), Marjolein de Gorter-Manhoudt (Director Large Projects TenneT) en Marc Lentjes (Project Directeur TenneT).

Stuur artikel door