Croon Caribe draagt bij aan duurzaam Aruba

Croon Caribe heeft de opdracht ontvangen voor de elektrische bekabeling van een 500kVA Tesla battery back-up systeem. Aruba wil in 2020 volledig zelfvoorzienend zijn door de opwekking en inzet van duurzame energie. De battery pack van Tesla zorgt dat er voldoende opslagcapaciteit is en is dan ook een belangrijk onderdeel van dit masterplan.   

Al eerder was Croon Caribe betrokken bij een 30 MW windpark en een 3.2 MW zonnepark. In de komende periode staat nog een zonnepark van 5MW en een energie opslag van 5 MW met vliegwielen in de planning van energie producent WEB.

Duurzaam Aruba

Aruba is afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstoffen, meer dan 80% van de elektriciteit van het eiland wordt gegenereerd met zware stookolie. Maar in de komende jaren gaat dat veranderen. Aruba is van plan om over te gaan naar 100% hernieuwbare elektriciteit in 2020, met nadruk op wind en zonne-energie.

Op een eiland is het lastig om evenveel energie op te wekken als dat er gebruikt wordt. Er zijn altijd veel duurzame energiebronnen op eilanden, en die geven niet altijd op het gewenste moment stroom af.
Om dit op te lossen moet je dus energie opslaan op het eiland. Dat kan doormiddel van vliegwielen. Tesla specialiseert zich in het opslaan van energie in batterijen. Hiermee kan de wind en zonne-energie voor een deel opgeslagen worden. Niet vaak wordt op zo’n grote schaal energie opgeslagen, dus dit is een zeer mooie opdracht.

Stuur artikel door