Modulair bouwen - infra
Modulair bouwen: veiliger, efficiënter en sneller in gebruik
Croonwolter&dros bouwt voor het eerst in de infrabranche op modulaire wijze alle technische onderdelen voor een tunnel. In een testfaciliteit worden alle tunneltechnische installaties voor een nog te boren tunnel, volledig geconditioneerd gebouwd en getest in modules. Deze manier van bouwen, kunnen wij toepassen bij bruggen, sluizen en tunnels.
Voor het project RijnlandRoute zijn alle tunneltechnische installaties in een testlocatie in Eindhoven modulair gebouwd.
Bij dit project was zelfs al verbinding met de verkeerscentrale terwijl de tunnel zelf nog geboord moet worden. Een primeur in de tunnelwereld!
En twee jaar voor openstelling zijn de eerste tunneltechnische installaties (TTI) geplaatst in het dienstgebouw.
Veiliger, sneller en efficiënter modulair bouwen
Wij bouwen modulair
De voordelen van modulair bouwen bij Infra
Integrale samenwerking
Modulair bouwen kan niet zonder een digitaal integraal ontwerp. Samen met de andere disciplines, zoals bijvoorbeeld civiel, ontwerpen we eerst alles virtueel met een Digtial Twin. Zodat alles klopt en past als er werkelijk gebouwd wordt.
Veiligheid en efficiency
Het voordeel van modulair bouwen is dat er gebouwd, gesimuleerd en getest wordt op dezelfde geconditioneerde locatie. Omdat al het technische werk zich op loopafstand van elkaar bevindt voorkomen we faalkosten, tijdverlies en andere onaangename verrassingen bij oplevering.
Daarnaast is het ook veiliger werken omdat er minder incidenten zijn op projecten die modulair gebouwd worden. Ook het weer (hitte, regen of kou) heeft geen invloed op eventuele vertragingen in het werk
Opleiden en trainen
Om goed te kunnen simuleren en testen worden de technische installaties vanaf de testlocatie al aangesloten op de verkeers- of bediencentrale. Dit betekent dat de (toekomstige) bedienaars voor oplevering al opgeleid en getraind kunnen worden met de nieuwe (software) installaties.
Sneller in gebruik
Zodra het civiele werk gereed is, plaatst Croonwolter&dros de modules in de dienstgebouwen van het infra-object en hoeft alleen de bekabeling nog maar te worden aangesloten. De testwerkzaamheden op locatie worden daarmee aanzienlijk beperkt tot voornamelijk fysieke testen, die ook daadwerkelijk pas op locatie kunnen plaatsvinden. Met modulair bouwen kan een nieuw te bouwen object na afronding van de bouw sneller in gebruik worden genomen en worden projectrisico’s verkleind.
Gerelateerde verhalen modulair bouwen in de Infra
Nieuws infrastructuur
Nieuwe provinciale weg N434 met Corbulotunnel officieel geopend
10 juli 2024
Wederom succesvolle afronding her-certificering ISO 27001 en NEN 7510
27 mei 2024
Tweede contractverlenging Meerjarig Onderhoud Stormvloedkeringen
24 april 2023
In de kelder van de Haringvlietbrug wordt nu 24/7 gewerkt
6 april 2023
Aan de slag met Modulair bouwen in de Infra?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!