Modulair bouwen in de industrie

De industrie past modulair bouwen onder andere toe bij besturingsdelen voor een hoogspanningscentrale of een waterzuivering.

Zo heeft Croonwolter&dros de opdracht gekregen van Europese netbeheerder TenneT om twee modulaire intelligente hoogspanningsstations te ontwerpen en te bouwen als proof of concept. Deze hoogspanningsstations zijn de eerste stations in het omvangrijke veldvervangingsprogramma dat de komende 10 jaar meer dan 100 hoogspanningsstations moeten vervangen. Dit is nodig om de betrouwbaarheid en continuïteit van de energievoorziening te waarborgen. Het doel van het proof of concept is om het ontwikkelde stationsontwerp gecontroleerd uit te rollen door Nederland en gedane beloftes te toetsen.

Peter van Dam
Divisie Directeur Industrie

Het station moet modulair zijn opgebouwd met de nieuwste innovatieve, gedigitaliseerde technieken voor de besturing, bewaking en beveiliging. Het ontwerp moet life cycle kosten verlagen, uit bedrijfname beperken en de veiligheid verhogen. Croonwolter&dros heeft een modulair systeem bedacht wat er voor zorgt dat maar 1 type veld ontwikkeld wordt en dat dit veld binnen 1 dag kan worden vervangen. Dit type veld (ook wel skid genoemd) wordt vooraf in een fabricagehal gebouwd. Bekijk de linker animatie voor meer informatie.

"We willen dat het station modulair wordt opgebouwd met de nieuwste innovatieve, gedigitaliseerde technieken voor de besturing, bewaking en beveiliging."
Wim Bakker (TenneT)

WEBINAR: MODULAIR BOUWEN IN DE INDUSTRIE: SNELLER, EFFICIENTER, VEILIGER

Of u nu werkt in Energie, Water, Food of Chemie, ook in uw branche zijn de voordelen van modulair bouwen groot. In dit webinar van Studio Croonwolter&dros bespreken drie specialisten de mogelijkheden van modulair bouwen in de Industrie aan de hand van een succesvolle businesscase.

Bekijk de webinar.

Modulair bouwen in de watermarkt

De Combinatie Croonwolter&dros en Mobilis leverde een belangrijke bijdrage aan de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Deze werd in een recordtijd van 11 maanden opgeleverd. Met de introductie van het modulaire concept Verdygo heeft Waterschapsbedrijf Limburg afvalwaterzuivering als het ware opnieuw uitgevonden. In tegenstelling tot traditionele bouwmethodes met ingegraven bassins bestaat Verdygo uit bovengrondse tanks en losse modules met het formaat van standaard containers, die aan elkaar worden gekoppeld. De modules kunnen middels ‘plug and play’ gemakkelijk worden vervangen en er kan naar behoefte eenvoudig worden opgeschaald en afgeschaald.

Croonwolter&dros past modulair bouwen succesvol toe in verschillende branches. 

Aan de slag met Modulair bouwen in de Industrie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!