Petrochemie

Alles volgens de hoogste eisen

Nederland is het derde chemieland van Europa. Bedrijven in petrochemie, Oil & Gas en zware chemie leveren een grote bijdrage aan onze economie. Zij stellen de hoogste eisen aan veiligheid, efficiency en hoogwaardige productiesystemen.

Wie in de industriële chemie werkt, weet dat hier geen plek is voor 'bijna goed'. Alles is perfect geregeld en vervolgens dubbel gecontroleerd. Veiligheid staat voorop. Het toegangsbeheer van faciliteiten is uiteraard tot in de puntjes geregeld, maar ook processen zijn veilig. Veilige installaties, die zeker in explosiegevaarlijke omgevingen aan de hoogste eisen voldoen. Datzelfde geldt voor de medewerkers die deze installaties plaatsen en onderhouden.

Meer inzicht

Slimmer werken is nodig om als (petro)chemisch bedrijf concurrerend te blijven. Dit betekent verregaande integratie van ICT. Voor efficiënter plannen en meer zichtbaarheid op processen, maar ook om onderhoud aan installaties te voorspellen. De Nederlandse procesindustrie geeft jaarlijks 8 miljard euro uit aan onderhoud. Door onnodig onderhoud te voorkomen, valt hier nog wel wat te verbeteren.

Partner voor (Petro)chemie

Kennis van specialisten is nodig. Een systeemintegrator pur sang voor alle elektrotechnische, werktuigbouwkundige en automatiseringsactiviteiten voor de industriële omgeving. Die weet wat er in de markt speelt, die als een partner optreedt voor plantmanagers, procesoperators en al die andere professionals die dagelijks betrokken zijn bij chemieprocessen. Oog voor veiligheid, automatisering en duurzaamheid. Kennis van systeemintegratie, waardoor de verschillende computersystemen, applicaties en installaties fysiek of functioneel gekoppeld zijn. Waardoor de juiste mensen, op het juiste moment, beschikken over de juiste informatie die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Al deze zaken zijn bij ons in deskundige handen en worden uitgevoerd door gecertificeerde professionals.

Door slimme oplossingen en integraties beschikken (petro)chemische bedrijven over ongekende mogelijkheden om vraag en aanbod optimaal op elkaar of te stemmen. Verkorten zij de time-to-market van producten. Zorgen zij voor een optimaal gebruik van resources. Verhogen zij het rendement van installaties. Van ERP-systeem tot procescontrolesystemen zoals DCS, PLC en Scada, gekoppeld aan de administratie. Zo blijven onze klanten in de chemie in de wereldtop opereren. 

Onze oplossingen

Optimaliseren binnen de Petrochemie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!