Innovatie: samen sneller verder komen

Onze missie is: Mensen en ondernemingen beter laten presteren met intelligente technologische oplossingen voor een leefbare wereld.

Innoveren betekent: steeds veiliger, efficiënter, beter en duurzamer werken. Nieuwe kennis, aangescherpt vakmanschap en bijgepunte diensten brengen je verder. Vernieuwing is geen doel op zich, maar moet praktische meerwaarde hebben. Die gedachte staat bij de innovaties van Croonwolter&dros op verschillende fronten centraal.

We zijn het aan onze rol als systeemintegrator en technologisch vernieuwer verplicht om projecten steeds slimmer aan te pakken. Modulaire bouw is daarvan een voorbeeld. Elk project is anders, maar in het algemeen zijn projecten veel complexer dan voorheen. Als ergens vertraging ontstaat, dan heeft dit direct gevolgen voor de planning van één of meer vervolgstappen. Als antwoord daarop bouwt Croonwolter&dros steeds vaker modulair. 

Voor slimme installatie-onderdelen zijn alle functies en oplossingen al vooraf ontworpen, gebouwd én door en door getest. Ga maar na: bewezen modules maken projecten voorspelbaarder en veiliger. Het levert kortere doorlooptijden op. Dat is deels te danken aan de efficiëntere bouw - in een fabriek, ongehinderd door hitte of kou. Leidt dat tot eenheidsworst? Integendeel, het slim combineren van gestandaardiseerde modules leidt tot betrouwbaar en beheersbaar maatwerk. En het vervolg? Modulair bouwen leidt ook tot meer flexibiliteit bij groei, vervanging, refurbishing of recycling. 

Aan de slag met de techniek van de toekomst

Innovaties zie je niet alleen terug in onze oplossingen maar passen wij ook toe in onze eigen werkzaamheden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van mixed reality, zodat we betere inzichten kunnen krijgen in onze 3D-modellen. Door de digitale wereld te combineren met de fysieke wereld, kunnen wij onze 3D-modellen beter begrijpen, en zo de faalkosten verminderen. Technologie en innovaties maken ons werk ook nog eens leuker, want de toepassingen zijn eindeloos en we staan nog maar aan het begin. Nog genoeg te ontdekken dus!

"Innovatie vraagt om over de horizon te kijken. Met structuur en samenhang van innovaties kunnen we alles toepasbaar maken op projecten”.
Celeste Martens, Manager Technologie & Ontwikkeling

Innoveren voor energieneutraliteit

Bij het ontwerp van standaardmodules richten de engineers zich onder andere op energieverbruik. Het eindstreven is energieneutraliteit van objecten. Dat geldt zowel in de elektriciteitsinfrastructuur, het gebouwbeheer als in de weginfrastructuur. Een reeks van technologische innovaties draagt in die laatste sector bij aan het doel. Zonnepanelen en energie-opslag, zuinige LED-verlichting, deels vervangen door optische vezels die het daglicht de tunnel in geleiden, speciale coatings en tal van andere voorzieningen. Samen maken ze nu al energieneutrale tunnels en wegen mogelijk. 

Onze innovatieve oplossingen voor jou

Smart Solutions met drone-inspecties

Aan dergelijke objecten, net als aan hoogspanningsmasten en gebouwen, vinden tijdens hun levenscyclus regelmatig inspecties plaats. Op moeilijk bereikbare plekken kunnen drones daarbij uitkomst bieden. Dit maakt inspecties makkelijker, veiliger en sneller. De klant kan zelfs op afstand live meekijken! Een groot beeldscherm geeft daarbij een zeer gedetailleerd beeld van de inspectie. De klant ontvangt daarnaast een uitgebreid rapport met heldere data. En niet onbelangrijk: gaat vaak sneller. Als voorbeeld een hoogspanningsmast, waarbij het tijdsbeslag voor inspectie van vier dagen naar een halve dag gaat – waarbij de spanning niet hoeft te worden afgeschakeld.

Future proofing: zwaar werk verlichten

In fabrieken nemen robots en cobots steeds vaker zware werkzaamheden over of ondersteunen ze. Toch is er nog altijd veel zwaar en herhalend werk. Om mensen inzetbaar te maken zijn daarvoor oplossingen nodig. De doelen zijn: minder vermoeidheid en het voorkomen van blessures, gecombineerd met een hogere productiviteit en vitaliteit van medewerkers. Croonwolter&dros zet exoskeletten in die mogelijk uitkomst kunnen bieden. Zo'n exoskelet is tegelijk een cobot en een soort harnas dat de spierbeweging van de drager versterkt.

Predictive maintenance

De kunst is om componenten precies te vervangen voordat ze gaan falen. Dat voorkomt onnodig onderhoud en stilstand. Dat lukt alleen als verschillende informatiebronnen samenkomen. Voorbeelden zijn sensoren in componenten, inspectiedata, gegevens uit besturing, bediening en bewaking, en kostenmodellen die op maximale betrouwbaarheid mikken. De juiste combinatie van data is bepalend. Diepgaande kennis van systemen leert welke informatie van iedere asset nodig is om de conditie doeltreffend te bepalen. Die kennis heeft Croonwolter&dros bij uitstek in huis. 

Laten we samen innoveren

Innoveren is net als data verzamelen geen doel op zich, maar een noodzakelijke manier om verder te komen: met nieuwe kennis, nieuw vakmanschap en nieuwe diensten. Nieuwe oplossingen die wij ontwikkelen moeten altijd bijdragen aan het doel om veiliger, efficiënter, beter en duurzamer te werken. 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om samen te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn om te innoveren!