Asset Management

Perfect functionerende assets tegen minimale kosten

U wilt een veilige en beschikbare tunnel, brug of sluis, waarmee gebruikers altijd op een veilige manier van A naar B kunnen reizen. Daarbij wilt u het risico op storingen minimaliseren en de onderhoudskosten zo laag mogelijk houden gedurende de hele levenscyclus van het object. Om steeds de juiste beslissingen te maken, is goed assetmanagement nodig. 

Als system integrator zorgt Croonwolter&dros niet alleen voor het functioneren van de installaties bij oplevering; wij zorgen ervoor dat onze assets over de gehele levensduur bijdragen aan een beschikbare, duurzame en veilige infrastructuur. Daarbij creëren we een optimale balans tussen kosten, risico’s en prestaties.

Martijn Marijnen
Programma Manager Asset Management

Dankzij onze brede scope – we doen alles van ontwerp en realisatie tot en met onderhoud en renovatie – kunnen we direct in de ontwerpfase de juiste keuzes maken. Verstandig, want tachtig procent van de levensduurkosten wordt bepaald door beslissingen die in de ontwerpfase genomen worden! 

Assetmanagement en voorspellend onderhoud

We richten de assets zo in dat we altijd actuele data uit kunnen lezen, waarmee we het toekomstige gedrag van de installaties kunnen voorspellen. Zo wordt predictive maintenance mogelijk, waarmee we precies op het juiste moment onderhoud kunnen uitvoeren. Op deze manier helpen we u de onderhoudskosten te minimaliseren, de beschikbaarheid te optimaliseren en de risico’s op de onderhouds(prestatie)contracten te beheersen. 

Brede kennis in eigen huis

Als onderdeel van TBI hebben wij een zeer brede kennis in huis. Assetmanagement loopt als een rode draad door alle gelederen heen. Zo nemen we altijd de juiste beslissingen op de juiste momenten.

Continu verbeteren

In onze vele langlopende onderhoudscontracten zijn wij continu bezig om tooling en processen te verbeteren en data te verzamelen. Zo investeren wij in nog beter assetmanagement, en daar plukt u de vruchten van.

Uw doelstellingen voorop

Door duurzame relaties met onze opdrachtgevers op te bouwen, weten we precies wat er bij ieder project speelt. Zo behalen we samen uw doelstellingen op veiligheid, beschikbaarheid en kosten.

Uw areaalgegevens op orde

Wij verwerken de data van alle assets in uw project en maken deze areaalgegevens voor u inzichtelijk. Zo maakt u de juiste beslissingen op het juiste moment.

Trends in assetmanagement

In de markt zijn verschillende ontwikkelingen zichtbaar. De belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje: 

  • Meer onderhoud dan nieuwbouw. Doordat een groot deel van de infrastructuur uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw stamt, staat de sector nu voor een enorme renovatieopgave en worden beheer en onderhoud steeds belangrijker.
  • Er is vaak een gebrek aan informatie, waardoor opdrachtgevers nauwelijks inzicht hebben in hun assets en beslissingen niet goed onderbouwd kunnen worden. Er wordt wel steeds meer data verzameld, maar het verwerken van deze data tot informatie is lastig.
  • Opkomst van predictive maintenance 4.0, waarbij voorspellingen worden gedaan aan de hand van real-time data en analyses, in plaats van voorspellingen op basis van experts met hun eigen kennis. 
  • Veel ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, zoals digital twins en virtual & augmented reality, waarmee onderhoud op afstand mogelijk wordt gemaakt. 

Het voordeel van werken met Croonwolter&dros is dat wij op al deze ontwikkelingen een pasklaar antwoord hebben. Veel projecten die wij langdurig (20-25 jaar) in onderhoud hebben, hebben wij zelf ontworpen en gebouwd. Deze projecten gebruiken we om ideeën en innovaties direct in de praktijk te brengen. Met de data die wij in onze huidige projecten verzamelen over onze assets, en met de ervaringen die we hierin opdoen, kunnen we assetmanagement naar een steeds hoger niveau brengen. 

Aan de slag met Asset Management binnen de Infra?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!