Het verhaal van Arnout en Peter

Ontmoet Arnout Groensmit en Peter van der Bijl, onze projectleiders in de Industrie op onze vestiging in Apeldoorn!

Hoe hebben jullie je weg naar Croonwolter&dros gevonden?

Peter vertelt ons over zijn start bij Croonwolter&dros, maar liefst 34 jaar geleden. Hij was bevriend met de zoon van de oud directeur van Wolter & Dros in Warnsveld. Zo begon hij bij ons als aankomend tekenaar en heeft hij in de loop der jaren zijn expertise uitgebreid met verschillende opleidingen en een schat aan werkervaring.

Arnout kwam ook via-via bij ons terecht, op zoek naar een kans om in het oosten van Nederland te wonen en werken. Hij werkt inmiddels bijna zes jaar bij ons en bracht waardevolle ervaring mee vanuit een leveranciersachtergrond.

Welke projecten zijn jullie op dit moment mee bezig?

Een van onze lopende projecten is bij Cargill in Deventer, een groot Amerikaans bedrijf dat onder andere halfproducten voor chocolade produceert. We spelen een cruciale rol in het verdubbelen van hun productiecapaciteit. Onze uitdaging is het ontwerpen en bouwen van installaties die het hele jaar door warmte, maar tegelijk ook koeling moeten leveren. Warmte is nodig om te voorkomen dat het product in de leiding en machines gaat stollen. Koeling is nodig om het eindproduct te maken en diverse ruimtes te koelen. Hierbij komt het implementeren van warmtepompen en het optimaliseren van energieverbruik kijken.

Daarnaast werken we voor andere gerenommeerde klanten zoals Aviko en Scania. Grote kans dat de patat die jij op jouw bord hebt liggen, door de leidingen is gegaan die wij hebben ontworpen en gerealiseerd. Arnout benadrukt hierbij het belang van het begrijpen van het klantproces om effectief te kunnen adviseren, vooral bij klanten met strikte regelgeving en veiligheidseisen. Geen enkel project is hetzelfde bij Croonwolter&dros Industrie. We moeten ons steeds verdiepen in de specifieke processen van onze klanten, wat zorgt voor voortdurende afwisseling en technische uitdagingen!

Wat maakt het werken bij Croonwolter&dros zo leuk?

Arnout: ''Bij Croonwolter&dros gaat het niet alleen om technische expertise, maar ook om het opbouwen van sterke relaties en het leveren van totaaloplossingen. Wij benaderen elk project vanuit technisch oogpunt en werken nauw samen met andere afdelingen binnen ons bedrijf. Wij bieden een totaalpakket en denken verder dan alleen het plaatsen en aansluiten van componenten en leidingen.''

Peter benadrukt onze veelzijdigheid: we zijn actief in werktuigkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en automatisering binnen industrie en utiliteit en hebben tal van interne connecties binnen de TBI bedrijven. Dit zorgt voor kruisbestuiving en een schat aan expertise binnen handbereik!

Wat willen Arnout en Peter sollicitanten meegeven?

Binnen industrie kijken we naar de basiskennis van de installatietechniek en een passie voor techniek. We moedigen leren en groeien aan. Je hoeft niet alles op dag één te kunnen. Als jij geïnteresseerd bent in wat wij doen en maken, zal je vanzelf groeien en slagen!   

Ben je geïnspireerd? Sluit je aan bij ons leuke team als werkvoorbereider en maak deel uit van onze industriële projecten!