Webinar maintenance en cyber security

Datum & locatie

4 november

12.55 - 14.00 uur

Online

dagen
uur
minuten

Digitalisering biedt niet alleen kansen, het zorgt ook voor de nodige bedreigingen. Bedrijfsnetwerken bevatten steeds vaker (vertrouwelijke) informatiesystemen. Daarbij zijn ontwikkelingen als Industrial Internet of Things (IIoT) en Software as a Service (SaaS) al snel onbruikbaar als ze niet vertrouwelijk, accuraat en beschikbaar zijn.  

De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) organiseert op vrijdag 4 november een webinar over maintenance en cyber security. 

Tijdens dit webinar nemen Liesbeth Holterman van Cyberveilig Nederland en Ruud Scholten, accountmanager Croonwolter&dros Cyber Security for Control Systems (CS2) u mee in de volgende onderwerpen:

 • Cybersecurity; een korte introductie
  • Maatregelen rondom cybersecurity
  • Grootste bedreigingen voor ondernemers
  • Kansen en risico’s voor cybersecurity door digitalisering
 • Cybersecuritypraxis in het OT-domein
  • OT security. Waar hebben we het over?
  • Klantvraagstukken
  • Inzet van security frameworks
  • Wat de uitdagingen zijn bij de implementatie van cyber security voor OT?

Sprekers:

Liesbeth Holterman, Cyberveilig Nederland
Liesbeth Holterman is strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie van cybersecurity bedrijven met ruim 80 leden. In haar rol al strategisch adviseur onderhoudt ze contacten met belangrijke stakeholders binnen onder andere de (rijks)overheid en schrijft ze artikelen en papers over verschillende cybersecurity onderwerpen. Liesbeth is al enige jaren werkzaam binnen het cybersecurity werkveld en heeft zowel bij verschillende overheidsorganisaties, als het bedrijfsleven gewerkt op dit onderwerp.

Ruud Scholten, Croonwolter&dros CS2
Ruud is als commerciant verbonden aan het expertise cluster Cyber Security for Control Systems (CS2) van Croonwolter&dros. CS2 is een kennisintensieve, leveranciersonafhankelijke solution provider van cyber security gerelateerde consultancy diensten (Mens, Organisatie en Techniek) met een onderscheidende focus op operationele systemen en procesautomatisering. CS2 heeft de afgelopen jaren een omvangrijk trackrecord opgebouwd in het cyber veilig en weerbaar maken van objecten binnen de branches Utiliteit, Overheid, Infra, Industrie, Energie en Water.