Recharge Earth 2023

Op 6 en 7 september 2023 vindt in Rotterdam Ahoy voor de derde keer het Recharge Earth congres plaats. Van overheidsinstelling tot kennisinstituut van netbeheerder tot energieopwekker en (industriële) afnemer, ze zijn allemaal aanwezig om gezamenlijk tot oplossingen te komen voor een duurzame energietoekomst.

Croonwolter&dros geeft - als platformpartner van dit congres - invulling aan een aantal programmaonderdelen.

Datum & locatie

6 en 7 september 2023

9:30 - 17:00

Rotterdam Ahoy

dagen
uur
minuten

Woensdag 6 september van 14.45 – 15.45 uur | Break-out sessie

Titel: Hoe brengen en houden we energienetten in balans; lokaal en regionaal, nu en in de toekomst?

Klantcase: Project Terheijden en de Traaise Energie Maatschappij

Hoe creëer je een lokaal, duurzaam, rendabel, én geautomatiseerd energiesysteem? Waarmee tegelijkertijd maatschappelijke meerwaarde wordt geboden? 

Benieuwd hoe dit kan? En wat in de toekomst nog gerealiseerd kan worden?  Dan verwelkomen we u graag bij onze break-out sessie.

Croonwolter&dros realiseert samen met Hezelaer Energy de eerste duurzame, maatschappelijke én tegelijkertijd commerciële energiecorporatie in Nederland. Lokale opwekking en verbruik van duurzame energie, verregaande automatisering van de energieverdeling en de handel in energie komen mooi samen in dit project. Bijkomend voordeel: opbrengsten voor lokale eigenaren worden ingezet om de buurt mooi en leefbaar te houden.

Huidige investeringen in opwekking, distributie, omzetting en opslag worden nu gedaan. Echter, met hetgeen dat we nu bouwen moeten we kunnen inspelen op mogelijke veranderingen in de toekomst. Lokale opwekking, flexibiliteit en adaptief vermogen is cruciaal om onze energienetten toekomstbestendig en rendabel te houden. Dit kan enkel met een flexibel ontwerp, de juiste hard- en software én maatschappelijk draagvlak. 

Aan tafel zitten:

Netwerktafels

Daarnaast zullen een aantal collega’s als gespreksleider aanwezig zijn bij diverse netwerktafels en zijn we vertegenwoordigd op De Expo.