iTanks Techniekfestival

Datum & locatie

31 mei 2024

09:00 - 17:00 uur

Onderzeebootloods RDM, RDM-straat 1 Rotterdam

dagen
uur
minuten

Bezoek onze kennissessie “Naar klimaatneutraal met de ‘Green Safe Smart Energy Solution’ tijdens iTanks Techniekfestival op vrijdag 31 mei in de Onderzeebootloods op de RDM - dé plek waar technologische vernieuwing samenkomt met visionairs uit de industrie.

In de haven van Rotterdam is veel sprake van op- en overslag van (fossiele) energiedragers. Veel bedrijven onderzoeken nu hun kansen voor de opslag van energie uit wind, zon of waterstof. De energiebehoefte in elektriciteit en warmte verandert in een snel tempo. Het opslaan van energie (warmte of elektriciteit) kan onder andere in opslagtanks en grote batterijpakketten, waarbij het gebruik just in time voor verhandeling en eigen gebruik zeer belangrijk worden. 

Tegelijkertijd zijn er uitdagingen als congestie en instabiele energieprijzen door sterk toenemende regionale overschotten én tekorten. Van het gas af en verder elektrificeren van de bedrijven vergoot de uitdaging van congestie en biedt kansen om te gaan handelen in emissies en energie.

Kennissessie uitgelicht

Tijdens onze kennissessie nemen Paul Hoorens (Business Solutions Manager Hoogspanning), Harry van Breen (Consultant Technische Automatisering & Informatisering Energie) en Martin Boonman (Realisatiemanager WTB) u mee naar klimaatneutraal met de ‘Green Safe Smart Energy Solution’ voor op- en overslagterminals en industriële (productie)sites. 

Rekening houdend met de unieke mogelijkheden op de sites bieden wij onze klanten oplossingen die te koppelen zijn aan vele vormen van duurzame energieopwekking én opslag. De ‘Green Safe Smart Energy Solution’ reguleert de energievoorzieningen zodanig dat er geen sprake is van energietekorten én rekening gehouden wordt met onregelmatigheid en instabiliteit van energieprijzen. 

Wilt u een kijkje in de geëlektrificeerde haven van de toekomst?

Kom dan langs, discussieer mee en doe inspiratie op bij deze break-out sessie.

Inschrijven

 

Schrijf je in voor de ochtendsessie in Dome 2 van 11 -12 uur via deze link https://itanks-community-2022.iseated.com/session/926360

Schrijf je in voor de middagsessie in Dome 2 van 15 - 16 uur via deze link https://itanks-community-2022.iseated.com/session/926361