Industrial Cyber Security Event 2023

Samen met PALLAS (de nieuwe medische isotopenreactor) bespreken wij de uitdagingen en geboekte resultaten in hun reis naar een cyberveilig object. Dit alles vanuit een volledige greenfield situatie.

Datum & locatie

10 oktober 2023

9.00 -16.30 uur

Congrescentrum 1931, Den Bosch

dagen
uur
minuten

Je denkt er liever niet aan: een aanval van hackers. Maar de actualiteiten laten zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het jouw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar als het gebeurt?

Wanneer is je bedrijf voldoende ‘cyber secure’? Waar liggen de uitdagingen in de essentiële samenwerking tussen de IT en OT afdeling? Hoe profiteer je van digitale innovaties maar houd je tegelijkertijd grip op de informatiebeveiliging? Wat zegt de regelgeving en hoe pas je bijvoorbeeld de normen toe? Tijdens het Industrial Cyber Security event worden deze en andere actuele vraagstukken behandeld.

Bezoek onze presentatie van 13.30 - 13.55 uur

Ruud Koning, ICT Manager en CISO van PALLAS bespreekt samen met Edwin Roijers van Croonwolter&dros CS2 de uitdagingen en geboekte resultaten in hun reis naar een cyberveilig object. Dit alles vanuit een volledige greenfield situatie. 

PALLAS. Van levensbelang!

Grote kans dat we allemaal wel iemand kennen die behandeld of onderzocht is met radioactieve stoffen op de nucleaire afdeling van een ziekenhuis.

Waarschijnlijk is het radioactieve materiaal hiervoor verkregen vanuit de zestig jaar oude Hoge Flux Reactor (HFR) in Petten. Dertig procent van de wereldproductie komt van de HFR.
PALLAS is de nieuwe medische isotopenreactor die de verouderde Hoge Flux Reactor (HFR) in Petten gaat vervangen.

Beveiliging van (nucleaire) faciliteiten, materiaal en informatie is van het grootste belang voor PALLAS.

Om te voorkomen dat de veiligheid van mens en milieu in gevaar gebracht kan worden. Of dat er kennis en informatie over de reactor, de technologie en/of (reactor)materiaal in verkeerde handen komt, gelden diverse beleidsregels. Regels ten aanzien van bijvoorbeeld het reactorontwerp, het voldoen aan de voorwaarden van de IAEA Nuclear Security Guidelines en de Nederlandse wetgeving en dataclassificatie.

  • Hoe kun je voldoen aan wet- en regelgeving op het vlak van zowel fysieke als digitale beveiliging (Informatiebeveiliging en cyber Security)?
  • Hoe zet je een security architectuur op en definieer je alle beheersmaatregelen als het te beveiligen object nog niet bestaat?

Ruud Koning, ICT manager en CISO van PALLAS bespreekt samen met Edwin Roijers van Croonwolter&dros CS2 de uitdagingen en geboekte resultaten in hun reis naar een cyberveilig object. Dit alles vanuit een volledige greenfield situatie.

Bezoek onze presentatie 13.30 – 13.55 uur.