Dag van de Bouw 2024

Datum & locatie

8 juni 2024

10:00 uur

Meerdere locaties

dagen
uur
minuten

Kom zaterdag 8 juni 2024 een kijkje nemen bij één van onze projecten! Op de Dag van de Bouw van Koninklijke Bouwend Nederland krijg je een uniek kijkje achter de bouwhekken.

Een leuke en leerzame dag voor jong en oud. Bezoek de renovatie van het Binnenhof, de aanleg van de A16 of de uitbreiding of de bouw van hoogspanningsstation Zuidplaspolder.

Renovatie Binnenhof

Bezoekuren: 10:00 - 16:00 uur 
Locatie: Binnenhof Den Haag, 3817XH Den Haag

LET OP! Alleen met een aanmelding te bezoeken. Klik hier om je aan te melden. 

Nu de renovatie in volle gang is, krijg je een uniek kijkje achter de schermen van één van de grootste renovaties in Nederland! Via een speciale route wandel je door de gebouwen van dit bijzondere gebouwencomplex. Waar op diverse plekken gidsen kunnen vertellen over de nut en noodzaak van de renovatie en wat er allemaal bij komt kijken om het Binnenhof toekomstbestendig te maken.

Lees meer over dit project.

Hoogspanningsstation Zuidplaspolder

Bezoekuren: 10:00 - 16:00 uur 
Locatie: Bredeweg 158C, 2761 KC Zevenhuizen

Samen met de gemeente Zuidplas maken Samenwerking Croonwolter&dros – Mobilis, Liander, Stedin en TenneT de overgang naar een duurzame energievoorziening in deze regio mogelijk door een nieuw te bouwen 150-20kV hoogspanningsstation.

Lees meer over dit project.

A16 Rotterdam

Bezoekuren: 10:00 - 15:00 uur 
Locatie: Rottebandreef 50, 2661 GR Bergschenhoek

We bieden een uniek inkijkje aan de zuidkant van de Rottemerentunnel, die praktisch klaar is en waar de naam van de tunnel sinds kort zichtbaar is. Dit jaar zijn alle technische systemen in de tunnel operationeel. Van omroepinstallaties tot verlichting en ventilatoren.

Voor de bezoekers die niet bang zijn voor hoogte, bieden we de unieke kans om óver het viaduct van het Terbregseplein te lopen. Via een trappentoren is deze te betreden. 

Naast deze veelzijdige looproutes zijn er ook andere (kinder)activiteiten te beleven. Wat dacht je van een speurtocht? Mét bouwhelm op de foto? Of zelf je handen uit de mouwen steken? Als beloning voor het harde werken krijg je van ons een lekker ijsje.

En er valt dit jaar een bijzondere prijs te winnen. Wat dat is houden we nog even geheim, maar we beloven je dat het de moeite waard is. Zie we je op zaterdag 8 juni in Rotterdam?

Lees meer over dit project.