Een kijkje in het kabelkanaal

Wist je dat elke tunnel een kabelkanaal heeft? Dit is een soort minitunnel met kabels en leidingen om alle systemen en technische installaties aan te sturen. Bij de ene tunnel is dit tussen de tunnelbuizen in en bij andere tunnels is het onder het wegdek zoals bij de Westerscheldetunnel. 

NV Westerscheldetunnel heeft een leuk verhaal gepubliceerd waar je als lezer een kijkje krijgt in het kabelkanaal van de Westerscheldetunnel. Hierin lees je wat er allemaal onder het wegdek zit en hoe dit ervoor zorgt dat de gemiddeld meer dan 21.000 voertuigen per dag veilig gebruik kunnen maken van de tunnel. 

Bekijk ook eens de vlog van Techniek Nederland waar Martijn Bastiaanse, Projectleider Westerscheldetunnel bij Croonwolter&dros, vlogger Joshua Alagbe meeneemt in het kabelkanaal van de Westerscheldetunnel. 

Sinds 2013 is Croonwolter&dros samen met BAM Infra Nederland en Mobilis TBI binnen het consortium Westerscheldetunnel Maintenance tot en met 2033 verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel. 

Stuur verhaal door