Onderhoud drechttunnel

Onderhoud Drechttunnel

In de periode 7 november tot 15 december 2022 werken wij aan de Drechttunnel.
Op deze pagina kunt u lezen wat wij gaan doen en wanneer.

Drechttunnel

De Drechttunnel is een onderdeel van de Rijksweg 16 en loopt onder de Oude Maas van het Eiland van Dordrecht (zuid) naar IJsselmonde (noord). De tunnel is op 15 november 1977 geopend door Koningin Juliana en minister Westerterp. De A16 van het Hollandsch Diep tot aan Ridderkerk werd verbreed tot een weg met 2 maal 3 rijstroken. (Bron: Wikipedia)

Tussen de tunnelbuizen loopt per rijrichting een vluchtgang. Tijdens of na een calamiteit is dit de veilige route om de tunnel te verlaten.

Om de 90 meter zit een vluchtdeur. Deze deur geeft toegang tot de vluchtgang.

In totaal zijn er in de Drechttunnel 32 vluchtdeuren.

Door de uitstoot (roet en zilte lucht) van de vele auto’s die dagelijks door de tunnel rijden, zijn de vluchtdeuren toe aan vervanging.

Gedurende 1 week van 4 nachten worden 8 vluchtdeuren vervangen door nieuwe deuren. Dus 2 deuren per nacht.

Voor uw en onze veiligheid wordt tijdens deze werkzaamheden de gehele tunnelbuis afgesloten. Dit kan hinder veroorzaken gedurende de nachtelijke uren.

Download hier de de planning: 

Onderhoud tunnels Zuid-Holland

Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het onderhoud van 6 tunnels in Zuid-Holland. Samen met Rijkswaterstaat houden we de beschikbaarheid optimaal en vernieuwen we installaties.

Werken bij

Wil jij ook meewerken aan het optimaliseren van de beschikbaarheid van de infrastructuur in Nederland?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!

Op de website vanAnaarBeter.nl vindt u informatie over wegwerkzaamheden aan rijkswegen, verkeershinder en voordelige reisalternatieven.

Onveilige situaties, zoals een voorwerp op de weg, kunt u melden via de gratis landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.