Digitalisering

Digitale transformatie in de praktijk

Onze missie is: 
Mensen en ondernemingen beter laten presteren met intelligente technologische oplossingen voor een leefbare wereld.

Bij intelligente technologische oplossingen is digitalisering nooit ver weg. Termen als virtual reality, sensoriek, Internet of Things (IoT), Big Data, Artificial Intelligence (AI), digital twins, predictive maintenance en cyber security zijn hierbij vaak aan de orde. Het is belangrijk om de grote lijnen in de gaten te houden: het zo inzetten van data, dat dit het werk eenvoudiger maakt en echte meerwaarde oplevert. Croonwolter&dros maakt dit voor klanten waar.  

De hoeveelheid real-time data, kritische data en analytische data neemt met een ongekende snelheid toe. Niet alleen smartphones en computers, maar ook huishoudelijke apparaten, sensoren in machines en systemen in de infrastructuur verzamelen data. Het gaat inmiddels vaak om 'Big Data'. Dat zijn zulke grote hoeveelheden gegeven, dat geen mens ze meer kan overzien. 

Dit maakt al duidelijk dat data op zichzelf geen kennis oplevert. Het is zaak om niet in data te verdrinken, maar ze te beheersen en in te zetten voor procesoptimalisaties. Slimme oplossingen met kunstmatige intelligentie (AI) geven er betekenis aan. Op die manier leiden data tot kennis en die kennis tot verbetering. Voor Croonwolter&dros is de insteek om zaken eenvoudiger te maken. De focus ligt daarbij op de eindgebruiker. 

Laten we samen kijken naar digitaliseringsoplossingen

De beschikbaarheid van data was niet eerder zo hoog. Real time data, kritische data, analytische data, het is allemaal voorhanden. Data zijn een versterker om dingen beter te doen, maar data verzamelen is geen doel op zich. De voortschrijdende digitalisering biedt alleen nieuwe kansen zolang de focus op de eindgebruiker ligt.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om samen te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn om te digitaliseren!

"Het voordeel voor iedereen die aan het digitaliseringsproces deelneemt, is: dat er geleerd kan worden van 'oude' data, dat we de werkwijzen van vandaag verregaand kunnen optimaliseren en dat we voorspellend kunnen werken voor de wereld van morgen."
Celeste Martens, Manager Technologie & Ontwikkeling

Integrale aanpak

Elke organisatie wil volledig greep houden op haar primaire bedrijfsprocessen. Veiligheid,  beschikbaarheid, rendement en continuïteit van de organisatie moeten gewaarborgd zijn. Duidelijk inzicht in de prestaties en risico’s van de bedrijfssystemen draagt daaraan bij. Daarnaast is het cruciaal dat alle systemen gekoppeld en geïntegreerd zijn en centraal bediend en aangestuurd kunnen worden. Croonwolter&dros kan daarvoor zorgen. Als system integrator leveren wij ontwerp, realisatie én onderhoud. Hoe vroeger we betrokken zijn, hoe beter we in detail kunnen uitwerken hoe uw systemen het slimst functioneren.

Onze oplossingen voor digitalisering voor jou

Download de 10 Trends & Ontwikkelingen in de Digitale Transformatie

Het is onze missie om mensen en organisaties beter te laten presteren met intelligente technologische oplossingen voor een leefbare wereld. Deze intelligente technologische oplossingen hebben vaak te maken met digitalisering. De voordelen van de digitale transformatie zijn groot en gelden voor alle markten. Maar wat zijn nu de trends? Wij zochten de 10 meest voorkomende trends voor je uit.

Veiligheid voorop bij digitale transformatie

Voor het garanderen van de continuïteit van uw organisatie is cyberveiligheid een absolute randvoorwaarde. Cybercriminelen richten niet alleen directe schade aan door diefstal of stilstand, maar kunnen daarnaast ook indirect het imago beschadigen. Daarbij zijn IT-systemen allang niet meer het enige doelwit. Door de verregaande integratie tussen IT en Operationele Techniek (OT) en door ontwikkelingen zoals 'Smart Industry' en ‘Internet of Things' kan ook de OT slachtoffer worden. Croonwolter&dros helpt u om dat effectief te voorkomen. 

Digitaliseren van bestaande informatie

Is het dan beter om maar helemaal geen digitale gegevens te hebben? Zeker niet – dat maakt modern beheer bijna onmogelijk. Daarom is het ook een probleem dat van veel oudere 'assets' zoals gebouwde objecten geen of verouderde tekeningen aanwezig zijn. Croonwolter&dros brengt die bestaande objecten digitaal in beeld. Ook worden drones ingezet om lastig bereikbare objecten te inspecteren en in kaart te brengen, zoals radartorens, terminals, ATEX-omgevingen op bijvoorbeeld chemische complexen, aardings- en bliksemafleidingsinstallaties en pijpleidingen. Via een 3D-model krijgt de klant een zeer gedetailleerd beeld van de staat van zijn object.

Overzicht en voorspelbaar onderhoud  

Vervolgens kan data uit allerlei bronnen aan dat gedetailleerde beeld worden toegevoegd. Die data dienen om een eigen digitaal profiel van het object op te stellen. Dit profiel voorspelt precies het juiste moment waarop onderhoud nodig is. Deze nauwkeurige voorspelling van het benodigde onderhoud. Precies op tijd, precies het juiste onderhoud uitvoeren kan grote besparingen opleveren en nog belangrijker: falen voorkomen. Dit 'predictive maintenance' klinkt geniaal en eenvoudig. Geniaal is het wel, eenvoudig niet. Het vraagt erom, dat allerlei verschillende soorten data uit talloze bronnen samenkomen in één conclusie. Het mooiste is het, als je conclusies van allerlei individuele objecten uit dezelfde categorie kunt samenvoegen om voorspellingen voor de hele categorie verder te verbeteren. Verdergaande digitalisering komt hier samen met meer eenvoud en overzicht. Zo moet digitalisering werken.

Aanpak Common Data Environment wint Cobouw Digitalisering Award

Geen documenten, maar een strak gestructureerde set data volgens een uniforme taal vormen het vertrekpunt bij de bouw van de reactor in Petten. Elke wijziging moet eerst door de datawasstraat. Pas dan vindt opname plaats in de Common Data Environment en kan iedereen ermee werken.